Szánalom Kapitány kalandjai

Befogadtam ezt a töltényt, mintha édes gyermekem lenne, befogadtam a hasamba, akár egy fémes magzatot, átölelem, cirógatom, vigyázok rá. Eggyé válunk. Állandósult éhségérzetem lassan elmúlik, boldoggá tesz ez a gyermek.

Őket szeretem

Címkék

alibi (1) anyám (1) az (1) balaton (1) béla (2) bharat (1) bocskor (1) boldogság (1) börtön (1) csók (1) dealer (1) dogville (1) elmenni (1) fekete (1) focista (1) gábor (1) gyurcsány (1) joshi (1) kultura (1) lyuk (1) maradni (1) mátyás (1) monolake (1) morons (1) munch (1) nátha (1) órák (1) orra (1) párhuzamos (1) péter (1) pintér (2) quimby (1) rákosi (1) rasszizmus (1) részeges (1) sláger (1) sofőrök (1) szerelem (1) színház (1) tököli (1) út (1) vándor (2) wesselényi (1) Címkefelhő

Az igazi hős

2010.02.18. 21:08 | Baltasar Bustos | Szólj hozzá!

Imádom a természetet, szeretek vadászni! Nem a gyilkolást szeretem, hanem a vadon csöndjét, amit felverhetek a puskámmal. Nem a vadászokkal van a gond, hanem az orvvadászokkal, az orvvadászok csúnya, gonosz emberek, akiknek nincsen pénzük engedélyre. Az orvvadászokat már a középkorban is fellógatták, mert vadászni csak a nemes embereknek volt szabad, a hülye, éhező paraszt meg ne vetemedjen a vadhúsra!

 

Bennem igazi nemes magyar vér csörgedezik, már őseim sem szálltak le a lóról, csicskásaik hajtották fel az állatokat. Én sem szeretek gyalogolni, de a terepjárómról nehéz eltalálni ezeket az édes állatokat, akiket olyannyira szeretek. Így néha leszállok, és idegen mérnökök által szerkesztett távcsöves puskámmal leszedek egy-egy vadat. Csak azért, mert szeretem a természetet, szeretem nézni a trófeákat a falon, ha belenézek egy halott őz műanyag szemébe mindig édes lesz az álmom.

 

Vadászni ősi dolog, néha már felmenőink is egymás lőtték le tévedésből, testvér a testvért, de hisz családban marad. Mi vadászok kedveljük, és bírjuk az italt, néha elalszunk bepálinkázva a magaslesen, esetleg beletrafálunk a saját lábunkba, de kár ezt felfújni, ital nélkül nem móka a móka, a vérnek is más az illata. Mi vadászok vagyunk a legnagyobb természetvédők, még ha ez ellentmondásnak is tűnhet.

 

Szerencsére egy egész tudományág áll mögöttünk is, és már sok-sok dúsgazdag y-nal végződő kalandorból kreált hőst az írott (és megfizetett) emlékezet. Hát hogyne lenne hősies dolog, hogy gróf Y bejárva egész Afrikát több ezer muflont lemészárolt? Miért kisebbítené érdemeit, hogy egy kisebb sereg segítette a gyilkolásban, az általa csak kisnégernek nevezett -amúgy félig meddig állatoknak tartott- szolgái?

 

Vadászott Ferenc Jóska, Horthy, Kádár, és az összes nagy arc, és ment előttük a vadakat terelő juhász. Az ember vadászik, mert ő Föld legtökéletesebb teremtménye, és neki puskát adott az Úr! Az emberek közül a legnagyobb emberek vadásznak, mert nem mindenki lehet vadász ám, a sok pór csak irigykedve bámul a porból felfelé. Nekik nem jutott puska, csak két darab krumpli, egy büdös hagymával megfejelve.

 

Szeretem a kismadarak énekét, ezért tartom őket nagy halomban a csomagtartómban, az olaszok sokat fizetnek a friss madárhúsért. A legundorítóbb hazugság, hogy a fajok kihalófélben vannak, hát nem olvasnak rendes újságokat? Mindenhol ezt látni: elszaporodtak a szarvasok, a vaddisznók, és az emberi portáknál disznólkodnak. Mi segítünk Természet Anyánknak, és visszaállítjuk a kényes egyensúlyt. Ritkítjuk a vadat, párás szemekkel csemegézzünk a finom szarvashúsból, könnyeinktől elhígul a mártás.

 

Nehéz a vadászok sorsa, sok-sok pénzért saját szeretteinket kell legyilkolnunk. Ezért iszunk olyan sokat, és csupán féltésből tüzelünk néha napján a saját öcsénkre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szanalomkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr451771646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása