Szánalom Kapitány kalandjai

Befogadtam ezt a töltényt, mintha édes gyermekem lenne, befogadtam a hasamba, akár egy fémes magzatot, átölelem, cirógatom, vigyázok rá. Eggyé válunk. Állandósult éhségérzetem lassan elmúlik, boldoggá tesz ez a gyermek.

Őket szeretem

Címkék

alibi (1) anyám (1) az (1) balaton (1) béla (2) bharat (1) bocskor (1) boldogság (1) börtön (1) csók (1) dealer (1) dogville (1) elmenni (1) fekete (1) focista (1) gábor (1) gyurcsány (1) joshi (1) kultura (1) lyuk (1) maradni (1) mátyás (1) monolake (1) morons (1) munch (1) nátha (1) órák (1) orra (1) párhuzamos (1) péter (1) pintér (2) quimby (1) rákosi (1) rasszizmus (1) részeges (1) sláger (1) sofőrök (1) szerelem (1) színház (1) tököli (1) út (1) vándor (2) wesselényi (1) Címkefelhő

A Nádha.

2009.03.19. 18:46 | Baltasar Bustos | Szólj hozzá!

Itt a tavasz, itt a megfázás ideje. És az önsajnálaté. Halálomon vagyok, mint minden betegség esetén, taknyos magányomban végrendelkezek. Rátok hagyom mind azt a szépet, amit sohasem cselekedtem meg.

A vég közelségére tekintettel a tévé karmai közé vetem magam. Megcselekszem azt, amit megkövetel legyengült immunrendszerem. Elindul a láncreakció, a kapcsolgatás: rögbiről teniszre, teniszről m1-re, unottan magyarázó polgárháborús hősről a tv2-re. Hohó! Ez itten valami csemege, halálhörgésem egy pillanatra csenddé nemesedik.

 

Józsi barát (írd: Joshi Bharat) az ügyeletes megmentő. Aszongya az éppen egymásra találó, s kellőképpen retardáltnak tűnő anya-leánya párnak: öleljétek meg egymást, az mindig jó.

Hát igen. A stúdió-díszlet is kellően hányingerkeltő, a szereplők még nálunk is szerencsétlenebbek, Józsi ellenben friss, boldog, és magabiztos. Na de hol lehet Gyurcsók úr?

 

Lesétálok a boltba citromért, és mézért, nehezen lélegzem, nehezemre esik a beszéd is. A bolt előtt egy kopasz nemzetiségű úriember gyepálja politikailag roma korrektségű partnerét. Vagy mi? Miközben önmagamban politikusan korrektúrázva, korrektúrláva fogalmazok, odalépek hozzájuk, és véres füleikbe súgom - egy kis erotikus töltet:

- Öleljétek meg egymást, az mindig jó!

 

Így is lészen, átölelik egymást, és elönti őket a felebaráti szeretet. Jézus valahol a háttérben szorongatja Vlagyimir Iljicset, jobbról-balról pusszancs, a háttérben összecsendül a Székely himnusz és az Internacionálé. Elmerülök a fantázia végtelen, és langyos mocsarában, a fülemben Józsi barát hangja cseng: igyál egy teát, és sóhajts egyet. Az önsajnálat mindig jó!

 

Engedelmesen sóhajtok. Megenyhülve sajnálom önmagamat, 37,2 ez már hőemelkedés, ez már rosszabb, mint a láz! Előjön belőlem a hipoch-pondró, már a fejem is fáj, a torkom is, könnyezek, segíts Istenem, segíts Sztálin, vagy Józsi barát!

Apám megjön, kedvesen mondja, hogy hozott C-vitamint, rámordulok, hol van ő ehhez a kackiás-bajszú baráthoz? Anya, és leánya közben felszívódtak. Megkapták az öt rongyukat, mehetnek a haza. A következő jelenetben férj, és feleség várja a megváltó választ, Józsi barát mosolyogva kipréselt ormótlan közhelyét. Nem lesz nehéz, a szituációt hamar vázolja a hölgy:

 

- A húgomnak gyereke lett a férjemtől!

Hol itt a probléma?

Öleljétek meg egymást, az mindig jó!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szanalomkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr681012509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: nátha joshi bharat
süti beállítások módosítása