Szánalom Kapitány kalandjai

Befogadtam ezt a töltényt, mintha édes gyermekem lenne, befogadtam a hasamba, akár egy fémes magzatot, átölelem, cirógatom, vigyázok rá. Eggyé válunk. Állandósult éhségérzetem lassan elmúlik, boldoggá tesz ez a gyermek.

Őket szeretem

Címkék

alibi (1) anyám (1) az (1) balaton (1) béla (2) bharat (1) bocskor (1) boldogság (1) börtön (1) csók (1) dealer (1) dogville (1) elmenni (1) fekete (1) focista (1) gábor (1) gyurcsány (1) joshi (1) kultura (1) lyuk (1) maradni (1) mátyás (1) monolake (1) morons (1) munch (1) nátha (1) órák (1) orra (1) párhuzamos (1) péter (1) pintér (2) quimby (1) rákosi (1) rasszizmus (1) részeges (1) sláger (1) sofőrök (1) szerelem (1) színház (1) tököli (1) út (1) vándor (2) wesselényi (1) Címkefelhő

A részeges nikotinfüggő, és az alibikirály (ok lehettek volna).

2009.03.19. 21:11 | Baltasar Bustos | 1 komment

339. Galaschek Péter

 

 

Azaz anno 339-szer lépett pályára a Vasas csapatában G. P., a totyogó, technikás alibikirály. A modern – és múltbéli- futballisták tökéletes ellentéte. Bizonyos oldalak szerint ő írta a Sprintjeim a focipályán című művet. Ugyanezen oldalaknál elérhetőek más fótbalisták könyvei is:

 

Petry Zsolt: Sikereim Rotterdamban és Frankfurtban
Szűcs Lajos: Nagy meccseim a Bundesligában

 

Két említett csodakapusunk ugyanakkora sikereket ért el külföldön, amekkora atléta volt Péter barátunk. Péter 339, aki bevallottan gyűlölte a futást.

 

 

Ezen pedig pályára lépett Galaschek Péter és Váczi Zoltán, a kilencvenes évek két legnagyobb közönségkedvence”, írta egy öregfiúk téblábolásról az egyik fúttbal-portál. A két nagy közönség kedvenc, hát igen, Váczi volt az az istenáldotta tehetség, aki nem adta lejjebb napi 2 doboz cigarettánál, és bevallottan több meccsen részegen játszott. Amúgy tényleg egy zseni volt, magyar zseni, a Hortobágy prófétája.

 

Gala esetében is akkor tudod meg, hogy milyen precízen tudja is a zsugát megtartani és megjátszani, és gondolkodásban milyen gyors is, ha egyszer játszol ellene. Ő tényleg elég keveset futott például a Zolihoz képest, de kérem, ha ez nem így lett volna, akkor most egy világklasszisról beszélhetnénk.” Írta ugyanitt egy Vasas-szurkoló. Ebből két dolgot lehet leszűrni:

 

1, a szurkolók rohadt igénytelenek.

2: én is világklasszis lehetnék, ha jól tudnék játszani – mert futok, mint egy nyúl-.

 

 

Váczi Zoliról, a nagy bohémről, ahogy nevezik (imádtam egyébként akkoriban, és nem értettem miért nem lett többször válogatott...) még annyit, hogy az egyik edzőjét – a győri Reszeli „Bajuszosmaffiozó” Soós Pistát imigyen küldte melegebb éghajlatra:

 

"Kétszer tankolód tele a kocsit, mire meglátod a Budapest táblát te paraszt!"

 

     Délután rangadó lesz fiúk!

 

Azután valahogy eltűnt a Honvédból, majd Reszeli is, aki utána még tönkretette a Diósgyőr csapatát – amiért a szurkolók meg akarták lincselni-, most pedig Győrben garázdálkodik. Technikai tanácsadó, vagy igazgató, vagy valami ilyesmi, a lényeg az, hogy felveszi a pénzét.

 

Vácziról még:

 

Egy emlékezetes, 1995-ben lejátszott mérkőzésen, mikor is a Békéscsaba 5:2-re ütötte ki a Ferencvárost, Váczi a mérkőzést megelőző napon másfél üveg viszkit ivott meg, egész éjjel horgászott, majd nagy unszolásra beállt játszani és 3 gólpasszt adott.” (kisalfold.hu)

 

Másfél üveg viszki=3 gólpassz, 3 üveg viszki=3 gólpassz+3 gól. Gondolom valahogy így volt vele. És így voltak vele azok a híres, alul értékelt, nebáncsvirág edzői.

 

 

A futás az alapja ennek a sportnak van pár  játékos aki hanyagolja de így is megél és nem lehet rájuk haragudni”, írta egy másik szurkoló, talán maga G. P. a névtelenségbe burkolózva. Én se haragudtam Péterre, miután kimutatták, hogy egy mérkőzésen (miután a szünetben becseréltek) 600 m-t (HATSZÁZ MÉTERT) futott. Nincs ebben semmi különös, a sétálgatást, totyogást, álmoskás lődörgést ebbe nem számították bele, úgy kijött volna tán a 2 km is. Egy másik szurkoló úgy emlékszik, hogy a kimutatás 825 méterről szólt, és hozzátartozott 20 percnyi kezdőkörben való álldogálás is. Így mindjárt más!

 

339. 825. A számok misztikus ereje. Máig nem értem, hogy nem lett egyszer sem válogatott.

 

 

Ui: Bármily elkeserítő, a középső kép kivételével a fotók más személyeket ábrázolnak. A két géniuszról ugyanis csak ez az egyetlen -közös- felvétel van fenn a neten. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szanalomkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr451012832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodbalista (törölt) 2013.04.10. 09:24:16

Galaschek "tanár úr" reménytelenül szar volt, de Váczi Zoli félisten volt, azt meg ki nem szarja le, hány üveg viszkit iszik meg, mielőtt kivégzi a Fradit, vagy mennyi cigit szív el, mielőtt 5 méteren 10-et, 30 méteren meg 100-at ver az "alázatos" sportemberekre, ahányszor csak labdát kap.
Címkék: focista alibi részeges
süti beállítások módosítása