Szánalom Kapitány kalandjai

Befogadtam ezt a töltényt, mintha édes gyermekem lenne, befogadtam a hasamba, akár egy fémes magzatot, átölelem, cirógatom, vigyázok rá. Eggyé válunk. Állandósult éhségérzetem lassan elmúlik, boldoggá tesz ez a gyermek.

Őket szeretem

Címkék

alibi (1) anyám (1) az (1) balaton (1) béla (2) bharat (1) bocskor (1) boldogság (1) börtön (1) csók (1) dealer (1) dogville (1) elmenni (1) fekete (1) focista (1) gábor (1) gyurcsány (1) joshi (1) kultura (1) lyuk (1) maradni (1) mátyás (1) monolake (1) morons (1) munch (1) nátha (1) órák (1) orra (1) párhuzamos (1) péter (1) pintér (2) quimby (1) rákosi (1) rasszizmus (1) részeges (1) sláger (1) sofőrök (1) szerelem (1) színház (1) tököli (1) út (1) vándor (2) wesselényi (1) Címkefelhő

Woven Hand - Muzsikás (Millenáris)

2009.11.23. 20:31 | Baltasar Bustos | 1 komment

2009. November vége. Még sohasem láttam Baltasart idegesnek. Feszülten így szól: „úgy vártam, hogy élőben lássam”. A kedvese lepte meg két jeggyel.

 

 

Műsoron a Muzsikás, és még valami. Baltasar erre a még valamire izgul ennyire, „Woven hand” dünnyögi félőrülten, mintha ez a szókapcsolat jelentene valamit. Woven Hand, na és?

 

 

 

 

 

 

Izzad a tenyere: „Úgy érzem magam, mintha egy vizsgán lennék.” Amikor David Eugene Edwards a Woven hand formáció énekese a színpadra lép B. Bustos arckifejezése teljesen megváltozik. Úgy mered Edwards-ra, mintha egy prófétát figyelne, mintha maga Morrison, vagy Hendrix térne vissza. Nem láttam még ilyen rajongónak.

 

 

 

A koncert alatt végig az énekest figyeli, idegesen dobol a lábaival, mintha tényleg ő vizsgázna, mintha ő lenne a színpadon, és D. E. Edwards figyelné őt. Bustos zavarban van, régen láttam ilyen gyereknek.

 

„Életemben először színpadon látok egy olyan embert, akinek szénné hallgattam a számait.”

 

Baltasar annak, hogy szénné hallgatás nincs értelme. Felgyulladt tán a kazetta a hülye kismagnódban?

 

„Nincs magnóm, de életemben először nincs kedvem beszélni.”

 

A szószátyár B. B. elhallgat, nem beszél. Edwards teljes átéléssel énekel, és gitározik. Úgy nyúzza a hangszert, úgy dalol, mint, akinek az élete a zene, mint, aki át akar adni valamit, mint akinek nem dollárjelek állnak a kottáján. Játszik.

 

 

 

Baltasar háta mögött egy nagyhangú lány okoskodik, egy hétköznapi előadáson B. B. a lány pökhendi, ostoba megjegyezéseit figyelné, de most elvonatkoztat a fárasztó kárálástól. Teljes egészében a zenének szenteli magát, elméje és szíve két nyitott fül, se több, se kevesebb. David Eugene torkaszakadtából üvölt a kagylóba, a hangja hol bársonyos, hol kemény, rideg, száguld, érzeleg, átkozódik.

 

B. B. csendesen ül, és jól tudja, hogy erről sohasem tudna semmit írni. Amikor megkérdezik, milyen volt, ennyit mond: kurvajó. Gyenge, kicsike, káromlós dicséret, de ennél többet nem tudna mondani. Teljesen eltelik a zenével, a pergő dobok ütemére megmutatja isteneinek szeme fehérjét.

 

Meghatódva ül a nézőtéren, mint egy büszke nagypapa, aki az unokáját figyeli. Meghatódva ül ez a torzonborz alak, néha még tapsolni is elfelejt. Mintha visszakapott volna valamit az élettől, mintha a rég halott J. M., J. H.,  és J. J egyszerre tértek volna vissza, és D. E. Edwards alakjában most valamit törlesztenének.

 

Mintha visszatérne a soha meg nem szerzett, de mégis elveszített hetvenes évek, mintha visszatérne B. B. elfelejtett ifjúkori énje, az a rajongó, nagyszívű, hóbortos, és módfelett kibírhatatlan alak, akit nem is ismertem igazából.

 

Ezen az estén B. B. visszatért önmagához. Ledobott magáról néhány kacatot, néhány felöltött manír-darabot. A koncert végére lemeztelenedett, és visszanyert egy darabkát önmagából.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szanalomkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr581547223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tréning Atya 2013.07.10. 12:17:51

Hogy ez milyen fasza írás, hej!
süti beállítások módosítása